Home » General » Maak helikopters veiliger voor piloten en passagiers

Maak helikopters veiliger voor piloten en passagiers

helikopter

Maak helikopters veiliger voor piloten en passagiers

Een helikopter is in wezen een variant van een girovliegtuig waarbij de rotorbladen in beide richtingen draaien, waardoor de lift en het gewicht worden gebruikt die voor de vlucht worden gebruikt. Bij helikopters draait de rotoras ook in beide richtingen, wat in bepaalde situaties een grotere wendbaarheid mogelijk maakt. Hierdoor kan de helikopter sneller vooruit of achteruit bewegen, zweven en zelfs vliegen in een zweefmodus. De helikopter wordt al decennia in verschillende situaties gebruikt en wordt nog steeds veel gebruikt.

De bediening van de helikopter is eenvoudig: hij stijgt op van de grond, stijgt op, vliegt vooruit of vliegt achteruit en komt dan weer aan land. Omdat de helikopter zo weinig onderhoud nodig heeft en vaak honderden kilometers kan vliegen voordat hij opnieuw moet worden opgeladen, worden ze vaak gebruikt als troepentransport of gevechtshelikopter. Omdat de helikopter met ongelooflijke snelheden kan reizen, zijn ze ook gebruikt om troepen over het slagveld te leveren. Als de helikopter crasht, moet de piloot ongelooflijk bekwaam zijn om ernstig lichamelijk letsel of de catastrofale vernietiging van de helikopter zelf te voorkomen.

Om helikopters veiliger te maken voor piloten en passagiers, worden nieuwe materialen ontwikkeld en getest voor het fabricageproces. Vooruitgang in materialen zoals koolstofvezel, kevlar en composieten hebben helikopters veel lichter en duurzamer gemaakt voor gebruik in gevechten en voor het transporteren van troepen en voorraden. Veel nieuwe materialen, waaronder kevlar en composieten, zijn in staat om de schok van een botsing te absorberen, een deel ervan terug in het voertuig te buigen en vervolgens te verspreiden of de energie te gebruiken om de helikopter weer voort te stuwen. Deze nieuwe materialen, gecombineerd met de juiste training, stellen piloten in staat om helikopters manoeuvreerbaarder, sneller en duurzamer te maken voor elke gegeven situatie, waardoor ze veel veiliger zijn voor de gemiddelde piloot en passagier.