Rib Eye Steaks

Biefstuk

Rib Eye Steaks

Rib-eye steak wordt door velen beschouwd als een van de lekkerste steaks ter wereld. De rib eye steak, ook wel ribeye genoemd, is een kruising tussen een strip steak en een filet mignon. De term ribeye komt van het woord "rib" (Latijn), wat "terug" betekent. De rib eye steak wordt, net als andere filets, geserveerd met aardappelen, rijst en saus, maar gaat meestal gepaard met steak saus. De biefstuk wordt snel gekookt, meestal ongeveer 2 minuten per kant, en laat dan ongeveer vijf minuten rusten voordat het wordt geserveerd.

Rib eye steak kent vele varianten, afhankelijk van de snit en de bereiding Home – Cool to Meat You | Eerlijk & Smaakvol. De prime rib eye, of rib-eye steak, is de middelste strook vlees vanaf de achterkant van de nek helemaal tot aan de staart. De rib-eye steak zelf is erg dun en heeft een stevige structuur. Het wordt een paar uur in karnemelk gemarineerd voordat het wordt gekookt en vervolgens op kamertemperatuur laten komen. De boter helpt om de vochtige textuur van het vlees te behouden en tegelijkertijd smaak toe te voegen. In sommige gevallen is de karnemelk optioneel of wordt deze gewoon gebruikt om vocht aan het vlees toe te voegen, maar in andere gevallen moet het worden toegevoegd om het vlees te helpen vochtige en smaakvolle sappen vast te houden.

Rib eye is de alleskunner bij het koken van een biefstuk. Het is de belichaming van een gekookte biefstuk: het is tegelijkertijd veelzijdig, gezond en heerlijk. De prime rib eye steak wordt op veel verschillende manieren bereid, maar de meest populaire versie is om hem gewoon een nacht te marineren, enkele uren in de crockpot te doen en dan terug te komen voor het avondeten.

Informatie over dit onderwerp: https://cooltomeatyou.nl/