Home » Zakelijk » Wat moet ik weten over Microsoft SharePoint?

Wat moet ik weten over Microsoft SharePoint?

Wat moet ik weten over Microsoft SharePoint?

Als u nieuw bent bij SharePoint of het bedrijfsleven in het algemeen, weet u misschien niet veel over dit populaire geïntegreerde platform. Veel zakelijke gebruikers hebben gehoord over de voordelen van SharePoint en zijn misschien nieuwsgierig naar wat er nog meer is dat ze zouden moeten weten voordat ze de sprong wagen om het in de structuur van hun bedrijf op te nemen. Een ding dat veel mensen zich niet realiseren over SharePoint, is dat het is ontworpen voor zakelijke toepassingen. U maakt niet zomaar een website en koppelt deze aan het e-mailadres van uw bedrijf of een intranet. In feite is het hele bedrijfsplatform ontwikkeld om naadloos samen te werken met bestaande bedrijfsapplicaties Sharepoint online. Dit betekent dat je niet zomaar een hoop tekst op een pagina hebt zoals bij de meeste andere platforms zoals Word of Excel.

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint

De manier waarop SharePoint werkt, is dat het al uw informatie bijhoudt en u in staat stelt deze op te slaan of te openen wanneer u maar wilt. U kunt bijvoorbeeld informatie op blogs of artikelen plaatsen, of een bestand met al uw dierbare foto's op één plek bewaren. Hoewel dit voor sommigen misschien nogal saai lijkt – en dat is het ook – kan uw bedrijf hiervan profiteren door gebruik te maken van de vele toepassingen van het platform. Toepassingen zoals Microsoft Project, eConnect, eWeb Manager, Front Page, enzovoort, maken het gebruik van SharePoint veel meer dan een gewoon tekstdocument.

Een van de eerste dingen die u over SharePoint moet weten, is dat het is geïntegreerd met Microsoft Exchange. Dit betekent dat u informatie kunt uitwisselen tussen uw bedrijf en zijn gebruikers. Dit is een fantastische manier voor uw medewerkers om informatie te krijgen over nieuwe projecten, vacatures, bedrijfsnieuws, enzovoort. Het maakt het ook voor u gemakkelijker om contact op te nemen met uw klanten en hen op elk moment informatie te geven over het laatste nieuws. Een ding dat veel bedrijfseigenaren zich niet realiseren over SharePoint, is dat het ook beschikbaar is voor consumenten, wat betekent dat iedereen het kan downloaden en gebruiken, dus het is aan jou om te weten wat je moet weten over SharePoint voordat je beslist of of om het niet op het netwerk van uw bedrijf te installeren.

Voor meer informatie zie: Sharepoint modules